Mikäli olet kärsinyt pitkään vatsavaivoista, syy on selvitettävä. Älä hyväksy IBS tai toiminnallinen suoli tai ärtynyt suoli -diagnoosia. 

Moni asiakkaistani on tehnyt jo ‘kaiken’, ruokavalio harkittu ja kokeiltu monenlaista ja silti edistystä ei tapahdu. Oletko tehnyt jo suolihuuhtelun? 

Suolihuuhtelu on auttanut monia ihmisiä vaikeissa tilanteissa ja monet ihmiset tekevät suolihuuhtelun terveyden edistämismielessä. 

Sen voi toteuttaa monella tavalla, alla muutamia esimerkkejä.

Suolisto on mutkainen. Mikäli olet kärsinyt pitkään ruuansulatusongelmista, suolen mutkiin ja suolen pinnalle on voinut muodostua haitallisia mikrobikertymiä tai kova biofilmi, jolloin suolen pinta ei voi hoitaa sille tarkoitettuja tärkeitä ja välttämättömiä tehtäviä.

Suoliston tervehdyttämiseen tarvitaan monia tekoja. Tarvitaan muutakin, kuin sitä, että suoli toimii kerran päivässä ja ei ole ummetusta. Ripuli ei puhdista  suolta, kuten voisi kuvitella. Se ei puhdista suolenmutkia eikä korjaa suolenpintaa, vaan se jopa   rikkoo suolen pinnan.

Mikäli ’kaikki’ ruuat ja ravintolisät aiheuttavat negatiivisia oireita kehossasi ja/tai monet hoitoyritykset eivät tuota tulosta, niin ryhdy kunnostamaan suolistoasi suolihuuhtelun avulla.

Mikäli kehosi on ylikuormittunut ja hyvin sairas, ja tuntuu, että keho ei pysty käsittelemään mitään ravintoa eikä hoitotuotteita, niin jätä vitamiinit ja hivenaineet tauolle asiantuntijan valvonnassa ja ohjeistamana. Vähennä tukihoitoja (vitamiinit, hivenaineet, yrtit), kun teet suolenpuhdistusta 1-3-4 päivän ajan ja/tai kun suolistosi ei pysty käsittelemään hoitotuotteita.

 

Suolihuuhteluita voi tehdä monella tavalla

  • Kotona tehtävä suolihuuhtelu
  • Colonic terapia

Toista suolihuuhtelu vähintään 3:na päivänä

  • Käy 3 peräkkäisenä päivänä Colonic terapiassa tai
  • Tee suolihuuhtelu vähintään kolmena päivänä kotona

Miten valmistaudun suolihuuhteluun 

  1. kevennä ruokavaliota; siirry nestemäisiin ja liemimäisiin ruokiin 1-3 päivän ajan; vellit, kiisselit, keitot, pirtelöt. Älä tee ruokia maitotaloustuotteisiin, jos mahdollista , äläkä käytä sokeria. Voit käyttää makeutuksena xylitolia, erytrolia, steviaa, ehkä tippa hunajaa
  2. Tehosta ruuansulatusta nauttimalla 1-3 päivää hiilivalmistetta (apteekista tai luontaistuotekaupoista). Jos sinulla ei ole hiiltä, niin käytä savea suolen puhdistumisen edistämiseksi. Myös kuituvalmisteet puhdistavat suolistoa sekä serrapeptaasi eri mekanismilla
  3. Tehosta suolen tyhjenemistä magnesiumoksidilla: esimerkiksi Pascoen Ozovit purkin ohjeen mukaan
  4. Tee suolihuuhtelut 1-2 kertaa päivässä, kolmen päivän ajan. Colonterapia liene tehokkain, mutta jos et pääse colonterapiaan, niin tee itse suolihuuhtelu vessan lattialla käännellen kehoasi, vesiperäruiskeella. Alla ohjeita, miten voit tehdä huuhtelun myös muissa asennoissa. Käytä vesiperäruiskeeseen keitettyä vettä tai esimerkiksi kamomillateetä.
  5. Jatka suolihuuhteluita esimerkiksi kerran viikossa esim. clysmaticilla

ESIMERKKI:

Maanantai:

Magnesiumoksidia (Ozovit) 1-3 mittaa x 2 päivässä

Hiilivalmiste ohjeen mukaan (esim. Fytocomplex aktiivihiili ja yrtit)

Siirry kohti pehmeää ja/tai liemimäistä ruokaa

Tiistai:

Mahdollisimman pehmeä ja liemimäinen ruoka

Magnesiumoksidia

Hiilivalmiste ohjeen mukaan

Suolihuuhtelu aamuin illoin

Keskiviikko:

Mahdollisimman pehmeä ja liemimäinen ruoka

Magnesiumoksidia

Hiilivalmiste

Suolihuuhtelu aamuin illoin

Torstai:

Suolihuuhtelu aamuin illoin

Suolihuuhteluohjelmat ovat yksilöllisiä, mutta tässä yksi esimerkki.

Todennäköisesti suolistosi on rauhoittunut, ja voit kokeilla hoitavia ja sinulle välttämättömiä hoitotuotteita paremmalla menestyksellä suolihuuhtelupäivien jälkeen.

Erityisesti yrttituotteet ovat hyvin hoitavia ja tehokkaita. Tehokkuus saa aikaan muutoksia kehossa; tarkoitus on häätää sairautta aiheuttavat mikrobit pois elimistöstä. Häädön aikana tulee ’tappelu’, epäedulliset mikrobit tuottavat haitallisia aineita kehoon elinkaaren kaikissa vaiheissa, mutta myös mikrobin kuoltua kehoon tulee lopputuotteina haittaavia aineita, jotka aiheuttavat oireita.

Mikäli häätöyrtit aiheuttavat sinulle liian voimakkaita oireita, niin pidä hetki taukoa, ja aloita edellistä kertaa pienemmillä annoksilla ja harvennetusti, jopa ½ tippaa joka kolmas päivä.

 Suolihuuhtelun yksityiskohtaiset ohjeet TAYS;n sivulta:

https://www.tays.fi/…/Suolihuuhtelun_suorittaminen(70433)

 Huuhtelun voi tehdä myös istuen tai eteenpäin kumartuneena:

https://www.vogel.fi/kuurit/Paasto/suolihuuhtelu.php

 Käytä 37-38 asteista vettä:

https://www.kaarinakrogerus.fi/fi/suolihuuhtelu/

 Colonic-terapiasta (video):

https://www.oloni.fi/palvelut/colonic-terapia.html

 Colonicterapeutin löydät täältä:

https://www.colonic.fi/4

 Clysmatic-suolenhuuhtelulaitteesta täältä:

http://terveyskirjat.fi/taydentavat-hoidot…/

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.