Miten allerginen reaktio syntyy

Joillakin meistä on allergiaa läpi vuoden, joillakin allergia aktivoituu keväällä. Mitä kehossa tapahtuu allergisen reaktion aikana? Allergisen reaktion aikana vasta-aineet, histamiini, kantasolu, leukotrieenit, sytokiinit ovat työn touhussa.

Allergisen reaktion aikana kehomme IgE vasta-aine tunnistaa allergeenin, esimerkiksi siitepölyn. Se aiheuttaa histamiinin erittymisen. Se näkyy ja tuntuu turvotuksena ja keuhkoputkien ahtautumisena. IgE-antigeenien eli vasta-aineiden yhdistelmän aktivoima kantasolu aiheuttaa leukotrieenien ja sytokiinien vapautumisen: ne aiheuttavat liman erittymistä, keuhkoputkien supistumista, tulehdusta ja kudosvauroita = allerginen reaktio.

Miksi allergiaa kannattaa hoitaa

Allergisen reaktion aikana leukotrieenit aktivoituvat. Tulehdusta edistävät leukotrieenit aiheuttavat jatkuvan tulehduksen, jonka takia on syytä pyrkiä allergisten reaktioiden vähenemiseen tai poistumiseen.

Histamiinin vapautuminen aiheuttaa allergisen reaktion

Histamiini on aivojen välittäjäaine, elimistön viestinviejä. Elimistö tuottaa histamiinia. Se on proteiinien rakenneosien, aminohappojen, aineenvaihduntatuotte.

Histamiinilla on tärkeä sija esimerkiksi immuunipuolustuksessa. Vamman seurauksena ruumiinosa voi turvota, se johtuu histamiinista. Histamiini liittyy myös kutinan ja kivun tuntemuksiin sekä moniin allergisiin reaktioihin.

Se vaikuttaa elimistön vireystilaan, univalverytmiin, lihasten hienomotoriikkaan, neuroendokriiniseen järjestelmään ja immuunivasteen säätelyyn, vatsahapon eritykseen ja jopa ruokahaluun.

Allergisessa reaktiossa

• Histamiini laajentaa verisuonia

• Verenvirtaus lisääntyy > punoitus

• Suonet läpäisevät nestettä

• Turvotus

• Limakalvo tihkuu nestettä

• Yskä

• Nuha

Ole proaktiivinen, jos olet allerginen

• reagoi suolisto-oireisiin (ripuli, ummetus, vatsanväänteet)

• Hoida suolistoasi (tutki suolistosi, mistä oireet johtuu, probiootit, antimikrobiset aineet, suoliston pinnan tervehdyttäminen, ruuansulatuksen tukeminen)

• Rajoita sokerin, maidon ja viljatuotteiden käyttöä, tarvittaessa lopeta niiden käyttö kokonaan määrätyksi ajaksi tai loppuelämäksi

• Vahvista immuniteettiasi läpi vuoden ravinnolla  (Sitruuna/lime, luuliemi, herkkusieni, valkosipuli, sipulit,  oliiviöljy, omenaviinietikka, inkivääri)

Taistele myös muilla tavoin allergiaa vastaan

Vahvista immuniteettiasi ravintolisillä, esimerkiksi C-vitamiinilla, glutationilla, sinkillä ja probiooteilla.

Käytä omega3-rasvahappoja ympäri vuoden, ne vähentävät tulehdusta, kalaöljyn avulla uusitaan limakalvoa ja rakennetaan uusia soluja.

Kversetiini auttaa tasapainottamaan syöttösoluja. Kversetiini on bioflavonoidi. Kversetiiniä sisältävät kasvit ovat sitrushedelmät, sipulit, omenat, persilja, tomaatit, parsakaali, viini. Allergiset tarvitsevat kversetiiniä enemmän kuin ei-allergiset ihmiset.

Nokkonen on luonnon antihistamiini. Sen toimintamekanismi on samantapainen kuin allergialääkkeen toimintamekanismi. Nokkonen hillitsee histamiinin muodostusta. Nokkonen myös rauhoittaa tulehdusta ja lievittää tulehduksen aiheuttamaa turvotusta.

Reagoi nopeasti ja pitkäjänteisesti allergisiin oireisiin

Pycknogenol on alun perin 1960-luvulla kehitetty lääkkeeksi verenkierron parantamiseen. Eräs tutkija tuli pohtineeksi, miksi mänty pysyy terveenä, vuosikymmeniä. Löytyisikö niistä jotain, jota voisi käyttää myös ihmisen terveyden edistämiseksi. PubMedistä löytyy yli 500 tutkimusta liittyen pycknogenoliin.

Pycknogenolista tiedetään, että se

• On anti-inflmmatorinen

• Sitoutuu kollageeniin

• Lisää typpioksidin tuotantoa

• Edistää alfaglukosidaasia (tärkeä entsyymi)

• Aktivoi ravintotekijöiden yhteistoimintaa

• On vesiliukoinen, voimakas antioksidanttiMiksi pycknogenol on tarpeen allergioiden hoidossa?

Pycnogenolin teho allergioissa perustuu sen tulehdusta tehokkaasti ja nopeasti laskevaan vaikutukseen. Pycknogenolin avulla elimistön ei tarvitse tuottaa histamiinia.

Pycnogenol laskee turvotusta ja auttaa pitämään hengitystiet avoimena

Pycknogenolissa on luonnossa esiintyviä bioflavonoideja korkeina pitoisuuksina ja hedelmähappoja, joista monet  ovat voimakkaita antioksidantteja. Pycknogenol tukee verenkiertoelimistön toimintaa.

Pycknogenolin annostus

Ensimmäinen viikko: 2 tablettia 2 kertaa päivässä

Seuraavat viikot: 1 tabletti 2 kertaa viikossa

Älä pureskele.
Ota tabletti aterian yhteydessä.

Pycnogenolin suositeltu ylläpitoannos on 1 mg per painokilo päivässä, eli normaalikokoisella aikuisella (n. 80 kg) annos on kaksi 40 mg tablettia päivässä, kevyellä aikuisella tai lapsella yksi 40 mg tabletti päivässä.

Terapeuttinen annos on käytännössä kaksinkertainen annos eli 2 mg per painokilo päivässä.

Kliinisissä tutkimuksissa käytetty Pycnogenolin päiväannos aikuisilla on yleensä 100-200 mg.

Uute on voimakkain

Tablettimuotoinen pycknogenol-valmiste sisältää tiivistetysti enemmän vaikuttavaa ainetta. Uute, jota on Pharma Nordin Pycknogenolissa, on ravintotiheä ja vaikuttava valmiste.

Pharma Nordin Bio-Pycnogenol

Hillitsee tulehdusta

Estää histamiinin purkautumista

Lievittää heinänuhan oireita

Lievittää astman oireita ja helpottaa hengitystä

Allergia hyvin nopea tulehdusreaktio – vaimenna se nopeasti pycknogenolilla

parantaa merkittävästi hengityskykyä

Laskee allergiatilanteessa leukotrieenieen pitoisuutta

Alekoodi

Vitasalin koodilla saat PharmaNordin verkkokaupasta 25% alennuksen. Koodisi on Vitasal25.

 

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.