Kaupallinen yhteistyö: Puhti Lab Oy

Uupumus on pitkittynyt stressitila. Pitkään jatkuneessa stressissä lisämunuaiset joutuvat tuottamaan muun muassa stressihormoni kortisolia normaalia pidempään. Pitkittynyt stressitila alkaa rasittaa lisämunuaisiamme ja lopputuloksena lisämunuaisten toiminta häiriintyy tai ”hiipuu”. Tällöin kortisolia erittyy liian vähän tai sitä ei erity ollenkaan. Uupumus on siis fysiologinen ilmiö, joka vaikuttaa kehoosi kokonaisvaltaisesti. Pitkittyneen stressin vaikutukset myös näkyvät kehossasi, joten tilannetta voidaan tutkia monin eri verikokein ja tutkimuksin. 

Näillä laboratoriokokeilla voidaan arvioida uupuneen kokonaistilannetta 

Näin pääset mittaamaan uupumustilaasi kokonaisvaltaisemmin

Julkisesta terveydenhuollosta et välttämättä saa lähetettä moniinkaan laboratoriokokeisiin. Tiesitkö, että voit mennä laboratoriokokeisiin helposti myös ilman lääkärin lähetettä? 

Vitasalin asiakkaat ja seuraajat saavat -10%:n alennuksen Puhdin laboratoriokokeista! Käytä kassalla koodia vitasal10. Lue lisää Puhdin palveluista täältä: www.puhti.fi . Puhdilta voit ostaa laboratoriokoepaketteja tai yksilöllisen tarpeen mukaan yksittäisiä laboratoriokokeita. 

Jos et ole varma, mitä kaikkea tilanteessasi kannattaa mitata, Vitasal Terveysvastaanotto auttaa sinua! Tarvitset asiantuntijaa myös laboratoriokoetulostesi syvälliseen tulkintaan. Vitasalin vastaanotolla saat tulkinnan tuloksistasi ja sinut ohjataan hoitopolullasi eteenpäin – tarvittaessa sopivalle lääkärille. Voit ostaa kolmen kerran vastaanottopaketin täältä: https://vitasal.fi/tuote/sairaanhoitajan-kolme-vastaanottokertaa/

Kuva: Maria-Terttu Lindfors, Ahvenanmaa 2022

Mikäli taas kaipaat edullisempaa, mutta tehokasta tapaa edetä hoitopolullasi, voit tulla mukaan Vitasalin suosittuun Uupuneesta eläväksi (3.0)- ryhmävalmennukseen lkeväällä 2023! Kysy aikataulusta lisää posti@vitasal.fi.

Ryhmävalmennuksen sisältö:

 1. Asiantuntijan yksilöllinen tuki ja ohjeet hoitopolulle:
 2. 2 x 30min sairaanhoitajan yksilövastaanotto etänä
 3. Konkreettisia kirjallisia ohjeita ja työkaluja seuraavista aiheista: 
  1. tarvittavat laboratoriokokeet, 
  2. ravitsemus ja ravintolisät, 
  3. hermoston rauhoittaminen ja palautumisen tukeminen
 4. ja paljon muuta!
 5. Tervetuloa; ota yhteys posti@vitasal.fi