Reilu pari vuotta sitten keskustelin Markkiksen kanssa yöllisistä keho-oireistani. Niiden osalta tutkittiin monia eri syitä ja Markkis totesi, että oireiden taustalla saattaa olla alhaiset ferritiiniarvot. Näin tilanne olikin. Pari vuotta ferritiiniä pyrittiin nostamaan aluksi 100 mg ja myöhemmin 200 mg päiväannoksilla. Tässä ajassa ferritiiniarvo nousi 30 yksikköä. Tämän vuoden helmikuussa keskustelin vatsaongelmista ja raudan varastoarvoista uudelleen Markkiksen kanssa ja käännyin myös toisen hoitavan lääkärin puoleen. Reilussa kolmessa kuukaudessa ferritiiniarvojen muutos oli yli 20 yksikköä nousua. Tässä uudessa mallissa olen vähentänyt reilusti gluteenia, nauttinut suolahappoja, käyttänyt entsyymejä sekä täydentänyt huvenneita hivenainevarastojani sekä ottanut rautaa joka toinen päivä 75-100 mg. Hämmästyttävät tulokset lyhyessä ajassa! Kiitos Markkis avustasi!”

Nainen 49 v.

Olen saanut paljon tietoja lisämunuaisen uupumisesta ja siihen vaikuttavista asioista.

Olen myös saanut lisää tietoja raudanpuutteesta, ja siihen vaikuttavista asioista, imeytymisessä ja raudan käytöstä.

Neuvontaa mitä sanoa lääkäreille ja ohjausta eteenpäin tämän vaivan hoidossa, suosittelen käyntiä jos on kyseisiä oireita mitä minä olen sairastanut.

Jere Pylkkönen, 23 vuotta

Yksi neuvosi – esimerkiksi syödä mangnesiumia reilusti – on auttanut miestäni TODELLA paljon. Nyt terveellisellä ruokavaliolla ja neuvoillasi hän on tiputtanut painoa 10 kg!

Mirkku, asiakas

Terveysvastaanoton neuvoilla suolistokivut hallintaan

”Viikkoraportin aika. Suolistokipu on poissa. Olen energinen. Vain viikossa. Sain terveysvastaanotolta ohjeet suoliston rauhoittamiseen. Ohjeet siis toimivat! Tiedän, että matka jatkuu. Lähes puoli vuosisataa kestäneet suolistovaivat eivät  poistu viikossa, vaan yksityiskohtia hiotaan ja jalostetaan viikko viikolta.”

Rouva Onnellinen 52 v.

Se sinun proteiinilisäideasi oli loistava. Olen jo vähän totutellut sen käyttöä, enkä voi muuta todeta kuin että oisinpa tajunnut käyttää noita jo pitkään! Oon aina luullut että ne ovat kehonrakentajien ja urheilijoiden juttuja. Kun otan sitä jauhetta, nälkä stoppaa HETI – ja mikä parasta, leipähimo sammuu tyystin. Sitä jatkuvaa leivänmussutusta ei siis ole silloin kun oon jauhetta jogurttiin laittanut. Olen lisännyt myös juustojen syöntiä kannustuksesi myötä.”

Nainen 45 v.

Oot melkoinen tietopaketti, selität ymmärrettävästi asioita.”

Nainen 46 v.

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.