obs! Ryhmävalmennus uupuneille (2.0) jälleen, valmennus alkaa 4.10.2022. Early Bird – tarjous voimassa 21.9. 2022 saakka. Lue lisää täältä: https://vitasal.fi/tuote/ryhmavalmennus-uupuneesta-elavaksi-2-0/

 

Vitasal terveysvastaanotto täyttää 4 vuotta! Kiitos kaikille yhteistyötahoilleni, että Vitasal kasvaa ja kehittyy! Kiitos ennen kaikkea asiakkailleni ja potilailleni! Ilman teidän jakamaa tietoa terveyshaasteistanne, niiden ratkaisemisyrityksistä ja ratkaisuista, uutta tietoa ei synny eikä auttaminen ole niin tehokasta kuin se voisi olla. Miehelleni suurin kiitos, hän on suostunut tähän 🙂 ja ratkaisee kaikki eteentulevat ongelmat. Poikiemme olemassaolo auttaa irtautumaan töistä, kiitos teillekin! Vuosien varrelle mahtuu hirveästi ihmisiä, joita haluan kiittää, teistä myöhemmin.

Tietoiset vanhempani

Äitini ja isäni olivat kiinnostuneita terveydestä ja sen vaalimisesta. Isä sairastui angiinan jälkitautina selkärankareumaan vain 11-vuotiaana. Jossain vaiheessa isä löysi hoitokeinoksi liikunnan. Hän ei jäänyt vuoteeseen potemaan selkätulehdusta, vaan lähti hiihtämään. Teki juuri päinvastoin, kuin käskettiin. 20-vuotiaasta lähtien hän kävi joka aamu uimassa, ja illalla hiihti tai voimisteli. 

Muistan, että keittiön kaappi oli täynnä ravintolisäputeleita. Naapuri toi tuoretta kalaa, ystävä hyvin valikoitua lihaa teurastamolta. Kananmunat haettiin ‘kanatädiltä’. Kun naapurissa poiki lehmä, meille tuotiin ternimaitoa. Hetki haettiin myös tonkalla maitoa reilun vartin ajomatkan päästä. Viljatuotteet haettiin lähimyllystä. Karkit, limsat, jäätelöt eivät sisältyneet edes kuukausittain meidän ravitsemukseen. Varhaisimmat hyvät terveysmallit sain kotoa.

Aki Loikkanen

1990-luvulla tutustuin lääkäri Aki Loikkaseen. Aki alkoi luennoimaan työpaikallamme, sekä hoitamaan asiakkaitamme, henkilökuntaa sekä henkilökunnan sukulaisia. Aki opetti, tärkkelysvapaasta ruokavaliosta ja  mekostenon-menetelmästä, josta ilmeisesti Method Putkisto on saanut ideansa. 

Jouduin kysymään useamman kerran, että miten voi olla, että en ole kuullut näistä jutuista mitään, vaikka olen vasta valmistunut sairaanhoitajaksi. Ilman, että tajusin, mitä tarkoittaa aminohappo tai että olisin tiennyt, että hiilihydraatti tarkoittaa sokereita, hyppäsin intuitiivisesti tähän kelkkaan. Akin myötä fysiologia, biokemia ja biologia alkoivat tulla osaksi hoitotyötäni, vaikka en sitä silloin vielä hahmottanut.

MDD

Akin avustuksella MDD:n Antero Koponen & Timo Lehto tulivat kouluttamaan henkilökuntaamme terveellisestä ruokavaliosta. He opettivat meille Harvardin ruokakolmion, joka on aika erilainen kuin nykyinen kansalaisille tarjottu lautasmalli. Olin ensimmäisessä MDD:n koulutuksessa ehkä 2004, ja näiden koulutusten avulla jatkoin kouluttautumista vuodesta toiseen, ja edelleen. Kiitos Antero & Timo mahtavista koulutuksista! Luentomateriaalit edelleen tallessa ja käytössä!

Tampereen yliopisto, terveystieteiden maisteri

Vaikka Tampereen opinnot eivät liity kovin paljon biokemiaan, fysiologiaan ja biologiaan, niin Tampereen yliopiston opinnot toivat minulle tieteellistä tietoa rakenteista, miten vaikuttava terveydenhuolto luodaan ja ylläpidetään. Samoin tieteellinen ajattelu ja siihen liittyvä huolellisuus ovat auttaneet jäsentämään  ja hankkimaan tietoa. Innostuin todella hoitotyöstä Tampereella! Kahvitunnit jäivät aika usein pitämättä Irman luennoilla :). Hallinnon puolelta minut sai innostumaan Risto Harisalo. Kiitos Irma Kiikkala & Terttu Munnukka & Risto Harisalo! Luokkahuoneenne ja salit olivat aina täynnä luennoillanne! . 

Unelmista totta

Kärsimys jalostaa. En pidä tästä sananparresta. Kärsimys kohdallani kuitenkin johti siihen, että jouduin toteamaan, että en voi palata dynaamiseen ja aktiiviseen työyhteisöön vaan tarvitsen tervehtyäkseni vapauden päättää aikatauluistani. Halusin myös kohdentaa jatkossa ajankäyttöni intohimoihini – biokemiaan & fysiologiaan – ja vähentää ajankäyttöä niihin asioihin, jotka mielestäni ovat turhaa tai kuormittavaa. 

Uupuneena oli vaikeaa unelmoida ja miettiä, millainen kombinaatio työstä & fysiologiasta & biokemiasta olisi tuleva työni.  Sain kuitenkin jonkun idean aikaiseksi, ja tässä ollaan! En uskonut, että voin perustaa sairaanhoitajan vastaanoton ja vieläpä olla joskus digiyrittäjä! Koronapandemia auttoi tässä – oli pakko opetella toimivia digitaalisia yhteydenpitomuotoja.

Nyt teen sitä, mistä olen unelmoinut! Joudun jarruttelemaan, jotta en tekisi työtä 24/7. Koska menetin terveyteni, terveys on minulle entistäkin rakkaampi. Haluan nähdä vaivaa, että nukun hyvin, että olen energinen (en ole edelleenkään entiselläni, mutta silloin tällöin) ja että minulla on hyvä olo. Vaikka aivoni rakastavat raksuttaa näitä asioita, on minun pysäytettävä ne tietoisesti joka päivä hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. On myös pidettävä taukoa ideoimisesta, tiedon etsinnästä, kollegoiden kanssa keskusteluista.. Perhe, ystävät, liikunta ja luonto auttavat tässä. 

Mitkä ovat tulevaisuuden haaveeni Vitasalin suhteen?

 1. Helposti saavutettavaa tietoa kansalaisille

Toivon, että asiakkaideni avulla hoitopolut hahmottuvat sinulle, minulle, julkisesti, digituotteina, luentoina, mahdolliseti kirjoina. Vaikka hoitopolut ovat yksilöllisiä, niissä on aina jotain yhteistä. Ihmisen biologiassa, biokemiassa, fysiologiassa on aina jotain yhteistä tiedossa olevaa, mutta ei käytössä olevaa. Näitä yritämme saada selville.

Monilla potilaistani on haastavia terveysongelmia. Apua on haettu monesta paikasta, mutta terveyshaasteet ovat pysyneet. Tietenkin on olemassa kroonisia sairauksia, jotka ovat pysyviä. Tällöin on tärkeää tukea kehoa kokonaisvaltaisesti ja systemaattisesti. Mittauksia (laboratoriokokeita ja testejä) on tehtävä, jotta tiedetään mihin kohtaan kehoa on panostettava milloinkin. Syiden etsimistä oireilulle on jatkettava, jos syitä ei vielä tiedetä. Ennemmin tai myöhemmin, toivon, että hoitopoluista saadaan informatiivista tietoa kaikille halukkaille.

Vitasalilla on verkkokursseja tarjolla raudanpuutteesta, uupumuksesta, maksan  ja suolisto-oireiden hoitamisesta. Haastavien terveysongelmien kohdalla ryhmävalmennukset ovat olleet toimivampia. Yksilöllinen eteneminen on välttämätöntä sekä vertaistuki tärkeää. Nämä yhdistyvät ryhmävalmennuksessa. Vitasal tulee painottumaan todennäköisesti ryhmävalmennuksiin. 

Myös verkkokursseja kehitetään sekä sähköisiä oppaita startiksi hoitopolulle. Verkkokurssitkin sisältävät aina 2 sairaanhoitajan etävastaanottoa (30 min). Vastaanottoaika on näissä tilanteissa kuitenkin lyhyt. Saat enemmän irti vastaanotosta, jos olet opiskellut verkkokurssin aihepiirin ja hankkinut tietoa / laboratoriokokeita ennen sairaanhoitajan vastaanottoa.

 1. Intohimoisten ammattilaisten verkostoituminen: FLT collegium 

Yksi viimeisimmistä teoistani on FLT collegium.  Se on ammattilaisten verkosto, joka pohtii niiden potilaiden tilannetta, jotka ovat kiertäneet useat laadukkaat ja kokonaisvaltaiset hoitopaikat, mutta hoidot ovat jääneet kesken. Yritämme miettiä, mikä on se palanen, joka puuttuu, että tervehtymisen tavoittelu on loppunut, epäonnistunut tai hoito ei tuota tulosta. Kollegoiden välinen keskustelu on ehdottoman tärkeää. Kiitos FLT collegiumiin osallistuneet pohtijat! Alan arvostus nousee ja tietoisuus kokonaisvaltaisesta ja yksilöllisestä terveydenhuollosta leviää FLT collegiumin avulla. 

FLT collegiumissa olemme havainneet muun muassa, että haastavien testien tulkinnassa on jäänyt joitakin asioita pimentoon/ajan puutteen takia havaitsematta tai käsittelemättä. Suolistosairaiden kohdalla etenemistä on saatu aikaiseksi suolihuuhteluiden avulla.  Useammalla monioireisella tukihoito on keskittynyt vitamiinien, hivenaineiden, omega3:n, kurkumiinin ja maitohappobakteerien käyttöön. Suolisto-oireisilla on välttämätöntä käyttää myös antimikrobisia tuotteita sekä suolen pintaa korjaavia tuotteita, jotka ovat useille vielä täysin tuntemattomia, esimerkiksi entsyymit, pilkotut aminohapot, sinkkikarnosiini, neurolipidit. 

Hoitopolut keskeytyvät usein sen takia, että haasteita ja hoidettavaa on niin paljon. Tekoja ja selvityksiä tarvitaan. Tämä yhdistettynä heikkoon terveyteen ja voimattomuuteen, kipuihin ja särkyihin, tekee sen, että itsensä hoitaminen käy liian raskaaksi. Vaikeassa tilanteessa ihminen tarvitsisi palvelijan, se olisi välttämättömyys, että monien haasteiden kanssa voidaan edetä. Vitasalin hoitopolulla pyritään etenemään ‘selkokielisesti’ ja alkuun tiiviisti yhteyttä pitäen. Terveyshaasteiden vähennyttyä harvemmin ja toivottavasti terveyden myötä lopuksi yhteyttä ei tarvitsisi pitää lainkaan. 

3, Vitasalin kotisivuilta maksuttomia tuotteita hyväksesi

Jotta kokonaisvaltainen itsehoito ja terveyden palauttaminen alkaisi olla tuttua yhä useammalle ja useammalle, pyrimme tekemään kotisivuista sellaiset, että saat sieltä pientä ja isoa tietoa terveysongelmien ratkaisujen tiellä. Vitasalin kotisivulla on sähköisiä lomakkeita, joiden avulla voit arvioida tilannettasi ja tämän jälkeen edetä asiantuntijan kanssa. Samoin Vitasalin kaupassa on maksuton ‘Maksa kuntoon’ verkkokurssi ja maksuton raudanpuutteeseen liittyvä minisähköpostikurssi. 

4. Vitasal kouluttaa ja luennoi

Vitasal on luennoinut erilaisissa koulutustilaisuuksissa sekä asiakastapahtumissa. Aiheet menevät aina iltapäivälehti-tasoa syvemmälle. Luentoihin sisältyy aina yksinkertaiset stepit seuraavaan vaiheeseen. 

Terveys ja hyvinvointi on onneksemme muotia. Moni järjestää juhlia ja tapaamisia näiden teemojen ympärille. Vitasal tulee halutessanne ystävätapaamisimme tai työpaikan tapahtumiin puhumaan ja/tai tekemään “kotitestejä”. Viisautta olisi ottaa vaikkapa 5-vuotissuunnitelma terveyden edistämiseksi, vuosittaisten tapaamisten pohjaksi? Tapaamiset voisivat olla pikku’parantoloita’, jossa kehon tilannetta arvioidaan erilaisilla testeillä ja oirekyselyillä ja mahdollisesti laboratoriokokeet otetaan samalla. Ota yhteyttä, ideoidaan lisää! posti@vitasal.fi

5. Vitasalin palvelut kehittyvät koko ajan: mitä toivomuksia sinulla on Vitasalin suhteen?

Kuulemme mielellämme toivomuksiasi ja ideoitasi! Kehitämme toimintaamme niiden mukaan, jos mahdollista. Haluatko kertoa paranemistarinasi kirjallisesti tai videolla? Se olisi tärkeää tietoa toisille asiakkaille ja potilaille! Mikäli sinulle sopii haastattelu tai video, niin ota yhteys posti@vitasal.fi

69 vastausta

 1. Kudos, I value this.
  canadian prescriptions [url=https://canadadrugspower.com]canadian pharmacy no prescription needed[/url] online medicine tablets shopping

 2. Superb content, Cheers.
  custom college essays [url=https://service-essay.com]write my essay website[/url] best essay writing service

 3. Truly a lot of awesome info!
  buying essays online safe [url=https://service-essay.com]how to write a conclusion essay[/url] websites that write essays for you

 4. You actually reported that effectively.
  how to write academic essays [url=https://service-essay.com]basics of writing an essay[/url] dissertation writing services usa

 5. With thanks. A lot of posts.
  suny college essay [url=https://quality-essays.com]penn state college essay[/url] free writing help

 6. Cheers, I appreciate it!
  cheap drugs online [url=https://northwestpharmacylabs.com]canadian pharcharmy online[/url] cialis pharmacy online

 7. Nicely put. Many thanks.
  mba essay writing service [url=https://agbsl.pro]https://agbsl.pro/[/url] website that writes essay for you

 8. You revealed that wonderfully.
  steps on writing an essay [url=https://dissertationwritingtops.com]how to write an argumentative essay[/url] professional assignment writers

 9. Many thanks, Plenty of facts.
  canadian drugs without prescription [url=https://canadianpharmacylist.com]canadian pharmacy certified canada pharmacy online[/url] pharmacie

 10. Amazing tons of fantastic information!
  writing prompts for college essays [url=https://homeworkcourseworkhelps.com]my college essay[/url] affordable ghostwriters

 11. Kudos, Quite a lot of material.
  custom writing essay service [url=https://essaypromaster.com]https://essaypromaster.com/[/url] executive resume writers nyc

 12. With thanks! I value this.
  drugs without prescription [url=https://rxpharmacyteam.com]canadian pharcharmy onlinecanadian online pharmacy[/url] pharmacy in canada

 13. Whoa a good deal of good advice.
  how to write conclusion in essay [url=https://agbsl.pro]essay helper app[/url] academic writers online review

 14. You actually mentioned that terrifically.
  academic custom essays [url=https://altertraff.com]essays writers[/url] case study writing services

 15. You mentioned that terrifically!
  canadian pharcharmy online no precipitation [url=https://canadianpharmacyonlinedb.com]top rated online canadian pharmacies[/url] online pharmacy busted

 16. With thanks. A lot of material.
  application essay for college [url=https://altertraff.com]i need help writing a descriptive essay[/url] custom thesis writing services

 17. Many thanks, A good amount of info.
  civil service essay [url=https://englishessayhelp.com]https://englishessayhelp.com/[/url] custom written dissertations

 18. дома для престарелых
  [url=https://dom-prestarelyh-vrn2.ru ]пансионат для престарелых[/url]
  дом престарелых
  [url=https://dom-prestarelyh-samara2.ru]дома для престарелых[/url]
  [url=https://e-shopstar.com/2020/09/24/post-1296/#comment-1563306]дом престарелых[/url] [url=https://factifiedhindi.com/%e0%a4%86%e0%a4%96%e0%a4%bf%e0%a4%b0-%e0%a4%95%e0%a5%8d%e0%a4%af%e0%a5%8b%e0%a4%82-%e0%a4%95%e0%a5%88%e0%a4%82%e0%a4%b8%e0%a4%b0-%e0%a4%aa%e0%a5%87%e0%a4%b6%e0%a5%87%e0%a4%82%e0%a4%9f%e0%a5%8d/#comment-393050]дом престарелых[/url] [url=http://nkrs.rsko.cz/phpbb/viewtopic.php?f=118&t=42997&p=1564904#p1564904]пансионат для пожилых[/url] [url=https://ctb.vcmp.net/index.php?/topic/198-brazil-gay-tumblr-is-kirk-gay/page/3134/#comment-149697]дома для престарелых[/url] [url=http://nkrs.rsko.cz/phpbb/viewtopic.php?f=118&t=42997&p=1564536#p1564536]пансионат для престарелых[/url] e974769

 19. Regards! A lot of facts.
  discount drugs online pharmacy [url=https://canadapharmacyspace.com]prescription drugs from canada[/url] canadian pharmacy reviews

 20. You actually said this exceptionally well!
  essay why i want to go to college [url=https://ouressays.com]best college essay ever written[/url] thesis writers

 21. Really many of awesome info!
  scholarship essays for college students [url=https://essaypromaster.com]https://essaypromaster.com/[/url] cv writing services

 22. You said this fantastically!
  generic viagra online [url=https://canadapharmacies-24h.com]canadian pharma companies[/url] legitimate canadian mail order pharmacies

 23. Beneficial information. With thanks!
  who will write my essay [url=https://agbsl.pro]how to write a great essay[/url] report writing help

 24. Thank you! Ample write ups!
  writing a proposal essay [url=https://topswritingservices.com]college essays[/url] article ghostwriter

 25. Appreciate it, Lots of knowledge.
  canadian pharmacy drugs online [url=https://northwestpharmacylabs.com]buy prescription drugs canada[/url] canada pharmacy online no script

 26. Valuable posts. Many thanks!
  how to write a good introduction for an essay [url=https://quality-essays.com]how to write an argument essay[/url] best freelance content writing websites

 27. Fine data. Kudos.
  conclusion for college essay [url=https://orangepornhub.com]https://orangepornhub.com/[/url] homework writing services

 28. Info certainly utilized.!
  the best essay writing service [url=https://flowleadsua.com]https://flowleadsua.com/[/url] resume writing services prices

 29. Thank you, A lot of knowledge!
  24 hour pharmacy [url=https://canadadrugspower.com]discount pharmaceuticals[/url] pharmacy online mexico

 30. Many thanks. I like this!
  college application essay length [url=https://essayssolution.com]https://essayssolution.com/[/url] writing help for students

 31. Thanks. I appreciate it.
  how to write a poetry analysis essay [url=https://freshapps.space]college essays[/url] personal statement writing help

 32. Thanks a lot! I value it!
  aarp approved canadian online pharmacies [url=https://canadianpharmacyonlinedb.com]canadianpharmacyusa24h[/url] mexican pharmacy online

 33. Thanks, I appreciate this!
  cheap custom essay writing [url=https://topswritingservices.com]write my essays[/url] research and writing services

Kommentointi ei ole käytössä.