Mistä kaikesta voi olla kysymys, miksi tuloksia ei tule?

Kokonaisvaltainen hoito on työläämpää kuin yksi antibioottikuuri

Kun sinnikkäästä tutkimisesta ja hoitamisesta huolimatta paranemista ei tule, hoitosuunnitelma on voinut olla ‘liian’ kokonaisvaltainen. Hoitotuotteita on ollut liian paljon, asiakas ei jaksa hoitaa itseään niin kokonaisvaltaisesti tai rahat eivät riitä valmisteisiin.

Minäkin suosittelen / tilaan asiakkaalle usein laajan valikoiman hoitotuotteita, koska hoito on kokonaisvaltaista. Kokonaisvaltaisessa terveydenhuollossa tarkastellaan monia asioita ja havaitaan, missä keho ei toimi optimaalisesti ja vaikutetaan häiriökohtiin.

Lisäksi usein on niin, että tilattuja valmisteita ei ole käytettävissä/saatavilla, joten osa valmisteista siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. On hyvä tehdä heti alkuun kokonaisvaltainen lista auttavista valmisteista, josta asiakas voi tarkistaa, onko jotain valmistetta kotona ja sitä ei tarvitse tilata.

Tilaan tarvittaessa asiakkaille valmisteita Nordic VMS:stä. Punaista rastia klikkaamalla valmisteita voi poistaa tilauksesta. Hoitokokeiluja voi lähteä tekemään myös pienemmällä hoitotuotevalikoimalla.

Hoitojärjestys on ollut ’väärä’

Joissain tapauksissa mittausten perusteella ollaan alettu hoitaa vitamiini- ja hivenainepuutoksia, mutta suolisto on jäänyt tutkimatta, On jäänyt havaitsematta haitalliset mikrobit suolistossa, jotka syövät sinulle tarkoitettuja ravinteita. Vitamiini- ja hivenainetankkaus on ruokkinut esimerkiksi hiivaa suolistossa. Olisi pitänyt tutkia myös suoliston mikrobien epätasapaino väsymyksen, vatsavaivojen ja/tai imeytymisongelmien aiheuttajana.

Hivenainetasot voidaan mitata hiusnäytteestä, lue aiheesta lisää täältä: https://vitasal.fi/hiustesti-helppo-ja-halpa-147-tapa-arvioida-kehon-terveytta-tai-sairautta/

Hoitoa on viivästyttänyt  ’väärä’ testien ja tutkimusten järjestys

Voi olla, että asiakas on kärsinyt vatsavaivoista ja pyytää tilaamaan GI MAP –testin perehdyttyään aihepiiriin. Ryhdytään esitutkimaan suolistoa GI MAP – testitulosten saapumista odotellessa. Tulokset ovatkin hyvät. Siirrytään laboratoriokoetutkimuksiin ja havaitaan vakava raudanpuute, joka on ollut suolistovaivojen taustalla. Ratkaisu onkin raudanpuutteen hoitaminen. Vitasalin asiakkailla on hyvin usein toisinpäin: raudanpuutteen syyksi löytyy helico, hiiva, parasiitit tai muut haitalliset mikrobit.

Juurisyyn selvittäminen on jäänyt tekemättä

Suomalainen on oppinut mallin, jossa ajatellaan, että kun on vaiva, niin se paranee, kun menee lääkäriin ja saa lääkkeen. Juurisyyn etsiminen onkin ihan erilainen prosessi ja uuden ajattelutavan ja toimintatavan käyttöönotto ei ole helppoa. Esimerkiksi migreeniä hoidetaan usein lääkekokeiluja tekemällä. Hyväksytään migreenin olemassaolo ja siihen liittyvät lääkekokeilut. Migreenin taustalla voi olla pitkittynyt raudanpuute vaikkapa ravinteiden imeytymisongelmien vuoksi.

Hoitotoimet ovat olleet riittämättömät suhteessa löydöksiin

Vaikka ihmisellä on löydetty jopa monenlaisia epäedullisia mikrobeja suolistosta (esim. Klebsiella, Pseudomonas) esimerkiksi jo 4 vuotta sitten, niin samat mikrobit näkyvät myös tuoreessa mikrobitestissä. Miksi haitalliset mikrobit eivät ole häätyneet, vaikka henkilö on käynyt useammalla FLT asiantuntijalla (lääkäri, terapeutti)?

Häätötoimet ovat olleet hyviä, mutta jos suolen pinta on rikki, moni ammattilainen ei uskalla suositella antimikrobista ainetta tai antimikrobisen aineen käyttö aloitetaan, mutta sivuoireet ovat liian voimakkaat ja hoito pitää jättää kesken. Asiakkaan ja ammattilainen tiivis yhteistyö on tärkeää, jotta hoitosuunnitelmaa voidaan päivittää tarvittaessa.

Antibiootti voi joskus olla parempi hoitovaihtoehto kuin yrtit. Antibiootti voi (harvoin) aiheuttaa suolistoverenvuotoa, mutta työvoittona voi kuitenkin olla esimerkiksi 5 parasiitin häätyminen kerralla. Toisaalta eräät löydökset voivat estää antibiootinkin käytön.

Pelkkä hyvien mikrobien lisääminen hoitotoimena vaikkapa parasiittien häädössä ei ole monestikaan tuonut tuloksia.

Tarkistusmittaukset ovat tärkeitä.

Keho ei kestä hoitotoimia

Onko hoitotoimien tuomat haitalliset oireet väärän hoitovalinnan merkki vai onko niin, että haitalliset mikrobit kuollessaan ja poistuessaan tuottavat paljon toksiineja ja aiheuttavat oireita? Tätä on mahdotonta tietää varmasti. Välillä on tärkeää tauottaa hoitoaineet ja aloittaa kaikki alusta. On kokemuksia siitä, että ihminen jatkaa valmisteiden käyttöä, vaikka keho ei meinaa kestää. Tämän jälkeen voi olla stressaavaa kokeilla uusia valmisteita.

Virusinfektiot ja/tai sisäilmaongelmat paranemisen esteenä

Jos paranemista ei tapahdu, vaikka kaiken järjen ja tiedon mukaan pitäisi näin tapahtua, voiko sinulla olla virusinfketio (borrelioosi, EBV jne.) tai onko kodissasi sisäilmaongelma? Nämä estävät parantumista.

Ruoka-ainereaktiot voivat estävää kehoa paranemasta

Paranemista voivat estää myös ruoka-ainereaktiot. Välittömät ruoka-ainereaktiot (IgE) ihminen huomaa yleensä itse, mutta viivästyneissä ruoka-ainereaktoissa (IgG, IgA),  saattaa mennä useampi päivä tai jopa viikko tai viikkoja, jolloin oire tulee esiin. Viivästyneitä ruoka-ainereaktioita on mahdotonta saada selville testaamatta. Lue lisää viivästyneistä ruoka-ainerekatioista täältä: https://vitasal.fi/viivastyneet-ruoka-ainereaktiot-iga-ja-igg-vatsavaivojen-syyna/

Autoimmuunisairaus häiriötilojen ylläpitäjinä

Autoimmuunisairaus pitää hälytystilaa päällä kehossa. Hälytystila voi viedä toipumiseen tarkoitetut energiat. Kokonaisvaltaisessa hoidossa tämäkin otetaan huomioon.

Muita syitä paranemisen estymiselle

Liian vähäinen elastaasi määrä (haimaentsyymi), raudanpuute tai jonkun muun välttämättömän ravintoaineen puutos, hormoniongelmat, hyvien mikrobien puuttuminen, ateriakoostumus (esim. liikaa hiilihydraatteja, rasvojen puute, proteiinien puute), pitkittynyt stressi, hormoniepätasapainto (kilpirauhanen, kortisoli, testosteroni jne.) ja haitta-aineet voivat estää parantumista. Paljon on huomioitavaa, testattavaa ja tutkittavaa!

Matalasta elastaasitasosta voit lukea lisää täältä: https://vitasal.fi/matala-haiman-elastaasitaso-ruuansulatusvaivojen-yksi-aiheuttaja-1-0/

Tsemppiä sinulle!

Vitasal terveysvastaanotto

Omalla vastaanotollani (Vitasal terveysvastaanotto) käytän runsaasti aikaa laboratoriokokeidesi, tutkimusten ja funktionaalisen lääketieteen testien tuloksien tulkintaan ja niiden yhdistämisen oireisiisi.

Ensimmäinen vastaanottokerta kestää 1.5 tuntia. Sinulla on aikaa kertoa historiasi ja nykytilasi. Etenemissuunnitelma ohjaa sinua etenemään askel kerrallaan kohti terveempää elämää. Etenemissuunnitelmaa päivitetään hoitotulosten perusteella.

Laboratorio- ja testitulosten perusteella suosittelen sinulle tarvittaessa kokonaisvaltaista lääkäriä, mikäli tarvitset lääkettä hoitotulosten takaamiseksi.

Tervetuloa Vitasalin asiakkaaksi! Ota yhteys posti@vitasal.fi

Lue lisää: https://vitasal.fi/flt-valmennus/

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.