Kolme tekoa maksan terveyden edistämiseksi

Maksa on tärkeä elin monessa mielessä. Maksa on osa ruuansulatusjärjestelmää, maksa käsittelee ja poistaa myrkkyjä, maksa varastoi rautaa. Jotta maksa toimii ideaalisti, se tarvitsee hyvät olosuhteet. Järjestä maksalle hyvät oltavat, se kannattaa! Alimpana on linkki valmisteilla olevaan Maksa terveeksi – verkkokurssiin, jolle voit liittyä toistaiseksi maksutta. Haluan palautetta koekäyttäjiltä, jonka vuoksi verkkokurssi on tällä hetkellä maksuton.

Maksalla on kaksi ’osastoa’, faasi I ja faasi II. Ravintoaineet ja myös haitalliset aineet, joita ympäristö ja kehokin tuottaa, kulkevat faasi I ja II läpi. Ykkösvaiheessa käsitellään myrkkyjä muuttamalla ne sellaiseen muotoon, että faasi II pystyy ne poistamaan. Tämä on kuormittava prosessi keholle, ja tarvitaan hyvät olosuhteet, jotta päästään etenemään faasi I:stä faasi II:een. 
 
Maksaa voidaan puhdistaa ja hoitaa omilla valinnoilla. Tarjolla on muun muassa monenlaisia maksanpuhdistuskuureja. Olisi tiedettävä puhdistuskuurien toimintamekanismeista, jotta se ei painotu vain toiseen faasiin. Puhdistusprosessissa alkaa erittyä haitta-aineita, jotka pyrkivät pois kehosta. Haitta-aineita ei saa tulla liikaa kehoon (myrkytysoireet), vaan maksanhoito pitää tapahtua siten, että tiedetään mitä tapahtuu. Ota asiantuntijaan yhteyttä: posti@vitasal.fi!
 
KOLME TEKOA, JOILLA VOIT TUKEA MAKSASI TERVEYTTÄ 
 
 1. eliminoi arkipäivästäsi maksaa kuormittavat tekijät esim. lääkkeet, alkoholi, saasteet, lisäaineet, aineenvaihduntatuotteet, mikäli itse voit vaikuttaa ja valitse haitta-aineista vapaa kosmetiikka, turvalliset ruuanvalmistusastiat, puhdas hengitysilma, puhdas juomavesi 
 
2. huolehdi, että ruuansulatuksesi toimii hyvin. Ripuli eikä ummetus ole ihmisen yksilöllisiä ominaisuuksia, vaan oireita, joiden syy pitää selvittää
 
3. huolehdi, että sinulla ei ole ravintoainepuutoksia. Olen kirjoittanut tästä aiheesta Vitasal terveysvastaanotto -face-sivulle. Laita hakukenttään sana hiustesti tai hivenainepuutokset.
 
MINKÄLAISILLA TUOTTEILLA TUET MAKSAN TOIMINTAA
 
Voit tukea maksan toimintaa useilla eri valmisteilla. Alla kolme tärkeimpiin kuuluvaa
 
      –     maarianohdake
  • voikukan juuri
  • NAC eli N-asetyyli-karnitiini 
 
LISÄKSI
 
kurkumiini, artisokka, antioksidantit mm. E-vitamiini, C-vitamiini, seleeni, karetonoidit, B-ryhmän vitamiinit, foolihappo, sulfuuri, aminohapot (tauriini, glutamiini, glysiini, kysteiini, metioniini), valkosipuli, tukevat maksan toimintaa. Löydät nämä tuotteet google kuvahauilla maksan detoxifikaatio, maksan puhdistus.
 
VÄLTÄ NÄITÄ
 
Prosessoitu ruoka, fruktoosi, maissisiirappi, sokeri, alkoholi, pikaruoka
 
HALUATKO MAKSA TERVEEKSI – VERKKOKURSSIN TESTAAJAKSI?
 
Valmistelen maksan terveyteen liittyvää verkkokurssia. Otan mielelläni kommentteja ja vinkkejä vastaan. Kehittämisideoita vastaan saat verkkokurssin maksutta (toistaiseksi). Liity mukaan tästä 

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.