Miten suolisto ja hormonit liittyvät toisiinsa?


Suolisto ja hormoni liittyvät monella tavalla toisiinsa.

Tulevassa webinaarissamme 6.6.2024 klo 18-20, kuulet syvällisemmin, miten nämä kaksi tärkeää kehon kokonaisuutta vaikuttaa terveyteen ja sairauksiin.  

Webinaarin asiantuntijoita ovat lääkäri Eeva Ranta & sairaanhoitaja, TtM Maria-Terttu Lindfors.

Early Bird hinta 30 e voimassa 31.5.2024 saakka! 

Voit liittyä mukaan webinaariin tästä:

https://holvi.com/shop/eevancoaching/product/b1ed76dceefc92e29ffcea2cc9e6583d/

Tervetuloa!Suoliston & hormonien yhteistyöstä

Suolistossa majailee miljoonia mikrobeja, jotka muodostavat suoliston mikrobiomin. Se kokonaisuudessaan säätelee hormonien tuotantoa ja toimintaa.

Suoliston mikrobit osallistuvat myös aineenvaihduntaamme ja vaikuttavat näin esimerkiksi estrogeenin toimintaan naisen kehossa.

Serotoniini on tuttu hormoni ja monet tietävät, että suurin osa serotoniinista muodostuu suolistossa. Serotoniini vaikuttaa mielialaan sekä suoliston toimintaan. Voitte vain kuvitella, mitä seurauksia on sillä, että serotoniini taso on matala. Myös liika serotoniinin tuotanto voi aiheuttaa hankalia oireita.

Harvemmin tulee esiin, että stressihormoni kortisoli vaikuttaa suoliston läpäisevyyteen ja yleensäkin mikrobiomiin, joka taas vaikuttaa suoliston ja hormonien vuorovaikutukseen.

Krooninen tulehdus suolistossa aiheuttaa hormoniepätasapainoa. Tulehdus heikentää insuliinin toimintaa ja lisää kehon metabolisia eli aineenvaihdunnallisia häiriöitä.

Suolisto on osa immuunijärjestelmäämme. Suolisto vaikuttaa kehon immuunivasteeseen ja sitäkin kautta hormonaaliseen säätelyyn.

Ravinteet, esimerkiksi vitamiinit ja hivenaineet, imeytyvät suolistossa ja muuttuvat edelleen energiaksi. Näin tapahtuu terveessä kehossa. Mikäli ihmisellä on ravintoainevajeita, hormonitoiminta heikentyy. Suoliston kunto vaikuttaa esimerkiksi D-vitamiinin tai omega 3 imeytymiseen ja käyttöönottoon.

Vagushermostomme välittää tietoa aivoista suolistoon ja päinvastoin. Pitkittyneen stressin seurauksena vagushermo ei vie viestiä ja tästä aiheutuu ongelmia. Stressihormonit eivät saa tarvitsemaansa viestiä.

Häiriöt suoliston toiminnassa voivat aiheuttaa naisilla estrogeenitasojen heittelyä ja tämä taas häiriöitä kuukautiskiertoon ja luonnolliseen vaihdevuositapahtumaan.Liity mukaan webinaariin!

Suoliston ja hormonien välinen yhteys on tärkeä ymmärtää, sillä suoliston terveydellä on laaja-alaisia vaikutuksia hormonaaliseen tasapainoon. Hyvä suoliston terveys tukee hormonitoimintaa, ja vastaavasti hormonien tasapaino vaikuttaa suoliston terveyteen.

Webinaarimme tarjoaa syvällisempää tietoa ja käytännön vinkkejä siitä, miten voit parantaa suolistosi terveyttä ja saavuttaa hormonaalisen tasapainon.

Hormonaalinen tasapaino voidaan saavuttaa parhaiten huolehtimalla suoliston terveydestä. Tähän vaaditaan terveellinen, yksilöllinen ruokavalio, säännöllisesti liikuntaa ja stressinhallintaa.

Mikäli et saa näillä hoitotuloksia eli oireiden vähenemistä tai poistumista, juurisyytä selvittämällä edetään yksilölliselle, syvälliselle ja kokonaisvaltaiselle hoitopolulle.

Juurisyytä voidaan selvittää oireiden lisäksi ’tavallisten’ laboratoriokokeiden avulla (esim. kilpirauhanen), hormonitestien (esim. DUTCH – testi) ja/tai mikrobitestin (esim. GI MAP – testi) avulla.

Kuulet lisää webinaarissamme! Tervetuloa mukaan!

Webinaarin asiantuntijoita ovat lääkäri Eeva Ranta & sairaanhoitaja, TtM Maria-Terttu Lindfors.

Early Bird hinta 30 e voimassa 31.5.2024 saakka! 

Voit liittyä mukaan webinaariin tästä:

https://holvi.com/shop/eevancoaching/product/b1ed76dceefc92e29ffcea2cc9e6583d/

Early Bird hinta 30 e voimassa 31.5.2024 saakka! 

#hormonit #suolisto #epätasapainotilat #terveys #sairaus #terveydenedistäminen #terveydenpalauttaminen #webinaari #hormonitjasuolisto #kokonaisvaltainenterveys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.