Ihmisellä on luontainen vastustuskyky selvitä terveenä erinäisten epäedullisten mikrobien kohteena. Mitä pitää tehdä, jos suolistomme ei jaksa taistella epäedullisia mikrobeja vastaan? Suolisto-ongelmat ovat valitettavasti lisääntyneet ja tarvitsemme ulkopuolista apua suoliston terveyden palauttamiseksi.

On tärkeä tutkia, mikä suolistovaivojen taustalla on. Suosittelen lopettamaan arvailut, mikä ruoka-aine on milläkin kertaa vatsakramppien tai ripulin syynä. Syynä voi olla ruoka-ainekin, mutta monen kodalla huonon voinnin syyksi löytyy jokin epäedullinen mikrobi. Lue lisää: https://vitasal.fi/gi-map-testi-ratkaisu-pitkittyneisiin-vatsavaivoihin/

Mikrobiepätasapaino heikentää suoliston vastustuskykyä. Puolustusmekanismit heikkenevät epäsuotuisissa mikrobiolosuhteissa.  Mikrobiston tehtävänä on tukea suoliston immunologisen puolustuksen kypsymistä ja toimintaa. Mikrobisto vaikuttaa keskeisesti koko systeemisen immuunijärjestelmän kehittymiseen ja toimintaan.

Mikrobisto tehostaa suoliston keskeisimmän immunoglobuliinin, IgA:n tuotantoa. Tämä pitoisuus mitataan lähes kaikissa funktionaalisen lääketieteen testeissä. Mm. tämän tekijän avulla meille kehittyy toleranssi ruoka-aineallergeeneja vastaan. Eli vahvista immuniteettiasi, jos kärsit ruoka-ainereaktioista. Suoliston tervehdyttyä, voi olla, että ruokavaliosi laajenee ilman nk. siedätyshoitoa. Lue yksi keissi: https://vitasal.fi/parasiitit-helico-streptokokki-ehec-eivat-haatyneetkaan-terapialla/.

Epäedullisten mikrobien saadessa vallan suolistossa, tilanne on jo pitkällä, mutta peliä ei ole vielä pelattu. Voit tukea suolistosi terveyttä monella eri tavalla.

Suoliston terveyden palauttamisessa on tärkeää tietää, mitkä asiat ovat pielessä suolistossasi. Laaja ruuansulatustesti GI MAP / GI EFFECT / GI360 kertovat kattavasti suolistosi tilanteesta. Ota yhteys, jos olet kiinnostunut: posti@vitasal.fi.

Aina, vatsavaivoja hoidettaessa, pyritään luomaan suolistoon suotuisat olosuhteet a) istuttamalla hyviä mikrobeja, b) häätämällä huonoja mikrobeja, c) lisäämällä suoliston vastustuskykyä ja d) tehostamalla ruuansulatusta. 

Biolatten IMUCOL on kehitetty erityisesti tukemaan immuunijärjestelmän toimintaa. Tuote sisältää tarkkaan valittuja ja puhtaita ainesosia, jotka ovat tärkeitä vastustuskyvyn kannalta.

IMUCOL sisältää:

  • Bacillus subtilis – kantaa
  • Saccharomyces boulardii – kantaa
  • D-vitamiinia
  • sinkkiä

 

Bacillus subtilis on itiömuotoinen bakteeri, joka selviää vaativissa elinympäristössä. Kliinisten tutkimusten mukaan B. Subtilis aktivoi  tehokkaasti kehon luonnollista vastustuskykyä. 

Saccharomyces boulardii on probiottihiiva. Se auttaa korjaamaan ja suojaamaan vaurioituneita limakalvoja. Ehjät limakalvot auttavat säilyttämään suolistomikrobiomin tasapainoa. 

Bacillus subtilis ja Saccharomyces boulardii kestävät molemmat erityisen hyvin vatsahappoja ja sappihappoja. 

D-vitamiini (kasviperäinen) ja sinkki edistävät  normaalin immuunijärjestelmän toimintaa. 

Maa-artisokka on laadukas ravintokuidun lähde. Kuitu tukee suoliston mikrobitasapainoa. 

 

IMUCOL on 

säilöntäaineeton, 

gluteeniton

laktoositon 

sopii myös vegaaneille

Annostus: 1-2 kaps. päivässä veden kanssa, aterian yhteydessä 

LÄHDEVIITTEETTEITÄ:Aro, A. & Mutanen, M. & Uusitupa, M. (toim.): Ravitsemustiede. Duodecim. 2016

 Hewlings, S. &  Kalman, D: A Review of Zinc-L-Carnosine and Its Positive Effects on Oral Mucositis, Taste Disorders, and Gastrointestinal Disorders. 2020. https://www.mdpi.com/2072-6643/12/3/665

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.