Atopiaa ollut  vauvasta saakka. Allergiasairaalassa 3-vuotiaana yhden viikon rasvattavana, jonka jälkeen monta vuotta meni ilman  mitään oireita. (hyvä apu). Murrosiän tienoilla 2000-luvun alussa alkoi uudestaan ihottumaoireet. Monta vuotta meni niin että söin viljatuotteita, vaikka huomasin niiden aiheuttavan ihottumaa. Vatsa turposi. ihottumaa hoidin kortisonilla. Tukka oheni. Olin SUPER VÄSYNYT JA tuntui jo konkreettisesti siltä, että hirveä tulehdus elimistössä (niinkuin olikin).Vaihdoin gluteenittomaan 2012. Ensin kestin kauraa. Vuoden päästä aloin saamaan siitäkin oireita. 2013-2015 vuosina vakavaa ummetusongelmaa. Varmaan osasyynä se, etten tajunnut syödä KUITUA tarpeeksi. Kävin tähystyksissä, ylä- ja alakautta: keliakiaa ei ollut, kaikki ok, terveyskeskuksessa tehdyt tutkimukset ok.

Kuidun lisääminen yksistään ei kyllä auttanut pidemmälläkään ajalla. Kun jätin maidon pois, niin alkoi auttaa (nämä viljat ja maito on siis kokonaan tutkimatta lukuunottamatta keliakiaa). Tosin en koe, että tarvitsisi tutkia, kun ne aiheuttavat oireita. 2016 menin Antioksidanttiklinikalle, kun tuntui käsittämättömälle, että vaikka oli hirveät oireet, niin yleisellä puolella tutkittuna ei löydy oireille mitään syytä.

Siellä tutkittiin D- vitamiini,  sinkki-, ja  B12- ym:t vitamiini- ja hivenainetasot ja mulla oli kaikki ihan kamalan alhaisia tai ’punaisella’ ja vaikka olin syönyt avokadoa valehtelematta 1 per päivä, niin se ei ainakaan omissa tuloksissa näkynyt (Imeytymisongelma).

Kävin uusissa labroissa vähän ajan kuluttua siitä ja oli arvot lähteneet nousuun paremmalle puolelle.

Tällä hetkellä sokerittomalla, gluteenittoman ja maidottoman lisäksi ja voin sanoa, että sokeriton on aika iso osa tätä, että kroppa pysyy kunnossa eikä väsytä.

30-vuotias FLT-valmennettava

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.