Vietin eilisen päivän kauniissa Söderlångvikin ympäristössä. Puutarha ja lähitienoon maisemat ovat upeat. Jos et ole vielä käynyt Dragsvikin Söderlångvikissa, suunnittele ensitilassa miniloma sinne.

Söderlångvik oli aikoinaan Amos Andersonin ‘kesämökki’, joka on nyt museo. Siellä voit tutustua Amos Andersonin mittavaan yhteiskunnalliseen ja taiteelliseen elämäntyöhön, josta me hänen jälkeensä jääneet saamma nauttia. Museossa nähtävissäni myös pikkuserkkuni Riku Riipan veistoksia.

Villiyrttikokki Sami Tallberg on avannut ravintolan Sami Tallberg Ateljee Söderlångvikissa sijaitsevaan vanhaan navettaan. Tila on upea. Menu on lähiruokaa, maidoton ja viljaton. Ravintola on auki 30.9.2023 saakka. Tutustu lisää: https://ateljesamitallberg.com/fi/

Alkuruokina oli 3 erilaista maistelulautasta, pääruokana ahventa ja voikastiketta ja jälkiruokana mesiangervotahnaa marengilla. Tattarileipää kastettiin oliiviöljy-etikkaseoksessa.

Tiedätkö muita ravintoloita, joiden tarjonta on maidoton ja viljaton? Kerro minulle, välitän mielelläni tietoa posti@vitasal.fi.

Monilla on haasteita nimenomaan viljan ja maidon kanssa. Vatsavaivaisille suosittelen ensimmäiseksi kokeilemaan viljan ja maidon poisjättämistä ja tarkistamista, väheneekö oireet. Pitkäaikaisisista vatsaioreista kärsivien kannattaa edetä kokonaisvaltaisen asiantuntijan (www.vitasal.fi) kanssa ja selvittää pitkäjänteisesti oirehdinnan syy. Keliakian, laktoosi-intoleranssin tai helicobakteerin poissulku ei ole monellakaan riittänyt, eikä gastroskopiakaan. Jos syytä ei löydäetä edellä mainituista, usein päädytään ärtynyt suoli diagnoosiin (IBS), joka tarkoittaa sitä, että ‘kaikki on tehty’ ja ihmistä kehoitetaan tulla toimeen oireiden kanssa. Tämä ei ole oikea ohje. Laaja mikrobitesti kertoo satakunta asiaa ruuansulatuskanavastasi, muutaman sijaan. Lue lisää täältä: https://vitasal.fi/gi-map-testi-ratkaisu-pitkittyneisiin-vatsavaivoihin/

Kerro ystävillesikin tästä ravintolasta! Tee ihana kotimaanmatka 30.9.2023 mennessä, historiallisestikin merkittävälle paikalle. https://ateljesamitallberg.com/fi/

Teoria (Vitasal Terveysvastaanotto) & Käytäntö (Atelje Sami Tallberg) 🙂

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.