Jos sinulla on suoliston mikrobien epätasapaino (dysbioosi tai SIBO/SIMO), niin voit tasapainottaa mikrobistoasi antimikrobisilla aineilla. Tässä blogissa esittelen muutamia helppoja tuotteita tai ravintoaineita, joilla voit vaikuttaa epäedullisiin mikrobeihin, jotka todennäköisesti ovat suolisto-oireidesi taustalla. 

Antimikrobisilla aineilla tarkoitetaan sairautta aiheuttavia ja epäedullisia mikrobeja tuhoavia aineita  tai haitallisten mikrobien kasvua estäviä aineita. Monissa ravintoaineissa on runsaasti antimikrobisia elementtejä, mutta ne eivät useinkaan riitä vaan tarvitaan monia eri tukitoimia. 

LÖYTYYKÖ KAAPEISTASI NÄITÄ AINEITA?

Luonnollisia, antimikrobisia ravintoaineita ovat mm.

MUUTAMIA ANTIMIKROBISIA VALMISTEITA

ANTIWIR (Polar Pharma) sisältää kahta antimikrobista ainesosaa: oliivinlehtiuutetta ja melissauutetta. Kolmas antimikrobinen, vaikuttava aine tuotteessa on monolauriini. 

DIDA (New Nordic) ei sisällä greipinsiemenuutetta, jonka vuoksi se on sopiva tuote heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää greipinsiemenuutetta. DIDA sisältää oreganouutetta, oliivinlehtiuutetta, timjamiuutetta, kehäkukkauutetta, neilikkauutetta, kardemummauutetta , valkosipuliuutetta, kaneliöljyä, piparminttuöljyä ja fenkoliöljyä.

IOSIDIN PLUS (Biomed) sisältää kolmea tärkeää antimikrobista tuotetta. Oliivinlehtiuute vähentää tai estää  bakteerien, viruksien, parasiittien ja hiivan kasvua. Greipinsiemenuuteella on laaja vaikutus eri bakteereihin, viruksiin ja sieniin. Greipinsiemenuutetta ei saa käyttää akuutissa gastriitissa eli mahakatarrissa, mahahaavassa, pohjukaissuolen haavaumissa tai haavaisissa paksunsuolen tulehduksissa. Tarkista apteekista  greipinsiemenuutteen ja lääkkeesi yhteisvaikutus. Oreganoöljy on tehokas bakteerien ja hiivojen häätöön. Se rauhoittaa myös suoliston limakalvoa. 

BIOCIDIN – niminen tuote sisältää paljon eri antimikrobisia aineita: Bilberry extract, Noni extract, Milk Thistle, Echinacea Purpurea extract, Echinacea Angustifolia, Goldenseal, Shiitake extract, White Willow Bark, Garlic, Grapeseed extract, Black Walnut (hull and leaf), Raspberry, Fumitory extract, Gentian, Tea Tree oil, Galbanum oil, Lavender oil, Oregano oil.

BERBERIINI tehokas ja tunnettu antimikrobinen yrtti ja ostettavissa luontaistuotekaupoista eri valmistajien tekemänä.

SUOLISTON TERVEYDEN PALAUTTAMISEKSI TARVITAAN MUUTAKIN KUIN ANTIMIKROBISIA AINEITA

Ihmisen suoliston mikrobisto pyrkii palaamaan siihen epätasapainoon, joka suolistossa on ollut vuosia. Kokonaisvaltaisessa lähestymistavassa tuetaan suoliston terveyttä monella eri tavallaKerron asiakkailleni erilaisia tapoja yrittää pitää epäedulliset mikrobit loitolla, parantaa suoliston pintaa (vuotava suoli) ja korjata yleistilannetta.

Yleensä pelkkä ravinto eivätkä edes antimikrobiset tuotteet riitä häätämään haitallisia mikrobeja, vaan tarvitaan mahdollisesti lääkärin määräämä lääkekuuri/t esimerkiksi loisamebioosiin tai helicobakteeriin. 

Voit tutkituttaa suolistosi mikrobikannan GI MAP –testillä, josta voit lukea enemmän täältä: https://vitasal.fi/gi-map-testi-ratkaisu-pitkittyneisiin-vatsavaivoihin/

Vastaa