Mahalaukussa kuuluu olla happoa. Kyseinen happo on suolahappoa eli betaiinihydrokloridia (Hcl). Lisäksi mahalaukussa on mahanestettä, joka sisältää muun muassa pepsiiniä. Sen avulla pilkotaan ruokaa, jota suolahappokin tekee. 

Kirjallisuuden mukaan helicobakteeri on yleisin hapottoman vatsan aiheuttaja. Voit tarkistaa verikokeella, ulostetestillä tai hengityskaasutestillä, onko sinulla tai läheiselläsi helicobakteeri. Tarkistaaksesi, onko sinulla helico, ota yhteys minuun (posti@vitasal.fi tai lääkäriisi. 

Hapottoman vatsan syitä voivat olla

MAHAHAPPOA TARVITAAN

–       ravinnon valkuaisaineiden pilkkomiseen, jotta ne voivat siirtyä oikeankokoisina partikkeleina ohutsuoleen

–       entsyymien toimintaan, esimerkiksi haimaentsyymien aktivoimiseen

–       irrottamaan hivenaineet ja vitamiinit ruuasta elimistön käyttöön, esimerkiksi rauta tarvitsee hapottoman ympäristön

–       sapen erittymiseen (sappea tarvitaan mm. rasvojen sulattamiseen)

–       estämään ruoka-ainereagointeja

–       estämään vatsalaukun haitallisten mikrobien kasvua – ota huomioon esimerkiksi ulkomailla matkustaessasi

–       paksunsuolen mikrobikantojen tasapainottamiseen

Lue lisää: https://vitasal.fi/hapoton-vatsa/

Haluatko pysyä ajantasalla kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvissä asioissa?

Liittymällä Vitasalin sähköpostilistalle saat suoraan sähköpostiisi arvokasta tietoa terveydestä. Voit halutessasi poistua listalta milloin vain.